Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.08.2019 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 22.08.2019 ora 07.00 – 23.08.2019 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Someșului și cursul superior al Oltului, unde au fost în scădere ușoară.
S-au înregistrat scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din vestul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Teleajen, pe cursul inferior al Vedei și pe cursul superior al Ialomiței şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Bistra, Moraviţa, Caraș, Nera, Bârlad, pe cursul superior al Siretului, pe unii afluenți ai Someșului Mic (Lonea, Fizeș), Crișului Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), Mureșului (Comlod, Iara, Vișa, Feernic, Domald, Secaș, Orăștie, Strei, Râul Mare, Râul Galben) şi pe afluenţii Prutului.
În interval au fost emise 5 ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate şi  2 AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 22.08 – 23.08.2019 a fost staţionar, având valoarea de 2900  m3/s, sub media multianuală a  lunii august  (4300 m3/s).   
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi pe sectorul Giurgiu – Tulcea şi în creștere pe sectorul Calafat - Zimnicea.  
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 23.08.2019 ora 07.00 – 24.08.2019 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul inferior al Someșului și cursul superior al Oltului, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zona montană, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (2800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor în scădere pe sectoarele Gruia – Calafat şi  Călăraşi – Tulcea şi în creștere pe sectorul Bechet – Olteniţa. 

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri