Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 24.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 24.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Bistrița, Buzău, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului și Oltului, bazinul inferior al Mureșului şi bazinele superioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței, unde au fost în ușoară scădere. 
Pe cursurile inferioare ale Someșului și Sucevei debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari în bazinul superior al Ialomiței și pe unele râuri din bazinul mijlociu al Oltului (Breaza, Arpaș, Cârțișoara, Porumbacu) și mai mici pe unele râuri din bazinul Someșului (Șieu, Lonea, Fizeş și Lăpuș), Crișului Negru (Valea Roșie și Holod), Crișului Repede (Iad), Mureșului (Domald, Secaș și Râul Mare), pe cursul superior al Crasnei, pe Bistra, bazinul Siretului (exceptând Trotușul și Buzăul) și Jijia.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 23 – 24.08.2017 a fost  staţionar, având valoarea de 3100 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere la Gruia și pe sectorul Bechet – Brăila, în creștere la Calafat și staționare pe sectorul Galaţi – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 24.08 – 25.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Bistrița şi Buzău, bazinul superior și mijlociu al Oltului şi bazinele superioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței, unde vor fi în ușoară scădere. 
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din nordul, centrul şi estul ţării datorită precipitaţiilor slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (3100 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Calafat,  în scădere pe sectorul Bechet – Isaccea şi staţionare la Tulcea.