Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 25.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 25.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale Someşului,  Crişurilor, Mureşului, Begăi şi Timişului unde au fost în creştere prin propagare şi cursurile superioare şi mijlocii ale râurilor din Maramureş şi Crişana unde au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişuri, Buzău, Trotuş, bazinele superioare ale Ialomiţei şi Bistriţei, bazinul inferior al Begăi, pe unii afluenți ai Mureșului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 24.11 – 25.11.2017 a fost în scădere, având valoarea de 5000 m3/s, peste media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Olteniţa şi în creştere pe sectorul Călăraşi – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 25.11.2017 – 26.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur,  Someş, Crasna, Barcău şi Crișuri unde vor fi în scădere ușoară şi cursurile inferioare ale Someşului, Mureşului şi Timişului unde vor fi în creştere prin propagare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de vest a ţării, datorită precipitaţiilor prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (4800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Cernavodă şi în creştere pe sectorul Hârşova – Tulcea.