Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 26.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 26.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din zonele montane și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat și Buzău.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, pe cele din Dobrogea, debitele au fost staționare, iar pe celelalte râuri au fost în general în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Prahova, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinul inferior al Mureșului, bazinele superioare ale Mureșului, Jiului și Oltului și cursul mijlociu și inferior al Prutului.     
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 25.03 – 26.03.2017 a fost în creștere, având  valoarea  de  6500 m3/s, situându-se sub media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Calafat, staţionare la Bechet şi în scădere pe sectorul Corabia – Tulcea .

Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 26.03– 27.03.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Siret, Prut, bazinul superior al Mureșului și bazinul superior și mijlociu al Oltului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul inferior al Oltului si râurile din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelalte râuri vor fi în general în scădere.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creștere pe sectorul Gruia – Bechet, staţionare pe sectorul Corabia – Tr.Măgurele și în scădere pe sectorul Zimnicea – Tulcea.