Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 26.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 26.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Someșului, Mureșului, Sucevei, Moldovei și Siretului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe râurile din bazinele: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior al Prutului și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crișuri, Arieș, Caraș, Suceava, Bistriţa, Putna, bazinele inferioare ale Crasnei și Begăi, bazinul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Bârlad, Jijia și pe unele râuri din bazinul Mureșului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 25.09 – 26.09.2017 a fost în creştere, având valoarea de 5400  m3/s, peste media multianuală a lunii septembrie  (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Isaccea şi staţionare la Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 26.09 – 27.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scǎdere, exceptând râurile din bazinele: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, cursul mijlociu și inferior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare. Pe cursul inferior al Siretului debitele vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din sudul, sud-vestul țării și din zonele de munte datorită precipitațiilor slabe, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (5700 m3/s).
Pe tot sectorul aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere.