Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, Bârlad, pe cele din Dobrogea și pe afluenții Oltului superior și mijlociu şi numai prin propagare pe cursul mijlociu al Mureşului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş (exceptând bazinul superior şi cursul său mijlociu), iar pe celelalte râuri au fost în general staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Prahova, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinul inferior al Mureșului, bazinele superioare ale Mureșului, Jiului și Oltului și cursul mijlociu și inferior al Prutului. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 26.03 – 27.03.2017 a fost în creștere, având  valoarea  de  6700 m3/s, situându-se la media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Tr. Măgurele şi în scădere pe sectorul Zimnicea – Tulcea.

Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 27.03– 28.03.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere datorită propagării pe cursurile inferioare ale Mureşului, Vedei, Argeşului, Ialomiţei, Buzăului, Trotuşului, Siretului şi Bârladului, în scădere în bazinele lor superioare şi mijlocii şi relativ staţionare cu tendinţă de uşoară scădere pe celelalte râuri.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (6600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere la Gruia şi pe sectorul Giurgiu – Tulcea și în creștere pe sectorul Calafat – Zimnicea.