Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Siretului unde au fost în creştere prin propagare şi râurile din bazinele: Jiu, Olt (exceptând bazinul său superior), Vedea, Argeş, Ialomiţa, Bârlad, bazinul mijlociu şi inferior al Prutului şi râurile din Dobrogea unde au fost relativ staţionare.  
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crișuri, Arieș, Caraș, Suceava, Bistriţa, Putna, bazinele inferioare ale Crasnei și Begăi, bazinul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Bârlad, Jijia și pe unele râuri din bazinul Mureșului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 26.09 – 27.09.2017 a fost în creştere, având valoarea de 5700  m3/s, peste media multianuală a lunii septembrie  (3800 m3/s).
Pe tot sectorul aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 27.09 – 28.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scǎdere, exceptând râurile din bazinele: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare. 
Pe cursul inferior al Siretului debitele vor fi în creștere prin propagare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (5700 m3/s).
Pe tot sectorul aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere.