Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.10.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.10.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Someșului, Timișului, Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Siretului, Bârladului, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au înregistrat pe unele râuri mici din Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Bârzava, Vedea, Ialomița, Siret (exceptând Bârladul), bazinele superioare ale Vișeului, Crișului Repede, Mureșului, cursul inferior al Crasnei, cursurile mijlocii și inferioare ale Oltului și Argeșului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 26 – 27.10.2017 a fost în creştere,  având   valoarea  de  2900  m3/s,  sub  media multianuală  a  lunii  octombrie  (3850 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creștere pe sectorul Gruia – Calafat, în scădere pe sectoarele Bechet – Oltenița, Cernavodă – Galați și la Tulcea și staționare la Călărași și Isaccea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 27.10.2017 – 28.10.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Bega, Timiș, Caraș, Nera, bazinele superioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului, Someșului Mic, Crișurilor, Arieșului, Mureșului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, bazinul inferior al Mureșului, relativ staționare pe râurile din Dobrogea, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului, Someșului Mic, bazinul mijlociu al Mureșului, bazinul superior al Jiului, bazinul superior și mijlociu al Oltului și în scădere pe celelalte râuri.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (3300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Oltenița şi relativ staţionare pe sectorul Călărași – Tulcea.