Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 28.04.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 28.04.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în general staţionare exceptând Siretul, afluenţii săi de dreapta şi cursul superior al Prutului şi afluenţii săi unde au fost în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării precum şi râurile din bazinul Bârladului unde au fost în scădere.
Creşteri uşoare de niveluri şi debite s-au înregistrat şi pe unele râuri din zonele montane ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Bârlad, Bahlui şi pe afluenții Prutului.
Se situează peste: COTA DE ATENŢIE, în scădere, râul Bârlad la staţia hidrometrică Tecuci (300+2)-jud.GL.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 27 – 28.04.2017 a fost staţionar, având valoarea de 5100 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s).    
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere.

 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 28.04 – 29.04.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare exceptând Bârladul unde vor fi în scădere.
Creşteri uşoare de niveluri şi debite se pot înregistra pe unele râuri din zonele montane ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.    

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (5200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Calafat şi în creştere pe sectorul Bechet – Tulcea.