Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 28.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fosti în general staționare, exceptând cursul superior și mijlociu al Prutului, unde au fost în scădere uşoară.
Creşteri de niveluri şi debite datorită precipitaţiilor, slabe cantitativ,  căzute în interval s-au produs pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din nordul, centrul și nord-estul țării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari în bazinul superior al Ialomiței și mai mici pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș, Crișul Negru, Crișul Repede, Mureș, Jiu, Olt, Siret (exceptând Trotușul și Buzăul) și Jija şi pe cursurile superioare ale Crasnei și Râul Doamnei.
În interval s-a emis o ATENŢIONARE HIDROLOGICA  pentru  fenomene  imediate Nr. 1 din 27.08.2017.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 26 – 27.08.2017 a fost  staţionar, având valoarea de 3300 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia și pe sectorul Zimnicea - Tulcea, în creştere pe sectorul Calafat – Bechet şi staționare pe sectorul Corabia – Tr. Măgurele.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 27.08 – 28.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptînd cursurile superioare ale râurilor: Mureş, Olt, Suceava, Moldova, Bistriţa şi Trotuş, unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării şi în scădere pe cursul mijlociu şi inferior al Prutului.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte şi  din sudul şi sud-estul ţării datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (3300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele  Gruia – Calafat şi Olteniţa – Tulcea, în creştere pe sectorul Bechet.–Tr. Măgurele şi staţionare pe sectorul Zimnicea – Tulcea.