Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 28.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 28.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice Bârlad, Prut și râul Siret, unde au fost relativ staționare.
Creşteri mai însemnate de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor mai importante cantitativ căzute în interval s-au înregistrat pe unele râuri din bazinele inferioare ale Oltului și Argeșului.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişuri, Prahova, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Arieșului, Someșului Mic, Jiului, Ialomiţei, Bistriţei, Trotuşului, Buzăului, cursul inferior al Begăi, pe unii afluenți ai Mureșului, Oltului și Argeșului inferior şi pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinul Bârladului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 27.11 – 28.11.2017 a fost în scădere, având valoarea de 4600  m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Vadu Oii şi relativ staţionare pe sectorul Brăila – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 28.11.2017 – 29.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în creştere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând râurile din bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Turului, Someșului, Lăpușului, Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Someșului Mic, Arieșului, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei, Cernei, Jiului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor mai importante cantitativ prevăzute pe unele râuri din bazinul hidrografic Bârlad și bazinul inferior al Prutului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (4600 m3/s).
Pe tot sectorul aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.