Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 29.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 29.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul inferior al Bârladului, unde au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău,  râul Prut, bazinele superioare ale Someșului, Mureșului, Arieșului, Jiului și Oltului și cursul mijlociu şi inferior al Siretului.  
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 28.03 – 29.03.2017 a fost în scădere, având  valoarea  de  6300 m3/s, situându-se sub media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier  debitele  au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Calafat şi Hârşova – Tulcea şi în creştere pe sectorul Bechet – Cernavodă.


Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 29.03– 30.03.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, cele din Dobrogea, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Someșului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, unde vor fi relativ staționare.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe prevăzute sunt posibile pe unele râuri mici din nordul și nord-estul țării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (6000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia – Calafat şi Brăila – Tulcea, relativ staționare pe sectorul Bechet – Corabia și în creștere pe sectorul Tr. Măgurele – Vadu Oii.