Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 29.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 29.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Crișul Alb, Someșul Mare, Someșul Mic, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Lăpușului și bazinul inferior al Mureșului, unde au fost în scădere uşoară. În bazinele inferioare ale Vișeului, Izei, Lăpușului și în bazinul mijlociu al Someșului debitele au fost în creștere ușoară datorită propagării.
Creşteri de niveluri şi debite datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă, căzute în interval s-au produs pe unele râuri din zonele de deal şi de munte din centrul, sudul și sud-estul țării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari în bazinul superior al Ialomiței și în bazinul mijlociu al Bârladului și mai mici pe unele râuri din bazinele Someșului, Crișului Negru, Crișului Repede, Mureșului, Jiului, Oltului, pe cursul superior al Crasnei și al Râului Doamnei, în bazinele Siretului (exceptând Trotușul și Buzăul) și Jijiei.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 28 – 29.08.2017 a fost în scădere, având valoarea de 3200 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi pe sectorul Olteniţa – Tulcea şi în creştere pe sectorul Calafat – Giurgiu.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 29.08 – 30.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte  din sudul, centrul și estul ţării datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia – Bechet şi Călăraşi – Tulcea şi în creştere pe sectorul Corabia – Olteniţa.