Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 29.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 29.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul inferior al Mureșului, unde au fost în creştere prin propagare şi râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Bârlad, bazinele mijlocii şi inferioare ale Oltului și Prutului, cele din Dobrogea, unde au fost relativ staţionare.  
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crișuri, Arieș, Caraș, bazinul superior al Prutului, cursurile superioare ale Siretului şi Bistriţei, cursurile inferioare ale Begăi, Buzǎului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Bârlad, Jijia și pe unele râuri din bazinul Mureșului, Argeșului și Oltului superior și mijlociu.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 28.09 – 29.09.2017 a fost în scădere, având valoarea  de 5600   m3/s,  peste  media multianuală a lunii septembrie  (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Bechet şi în creştere pe sectorul Corabia – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 29.09 – 30.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Bârlad, bazinele mijlocii şi inferioare ale Oltului și Prutului, cele din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.  
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (5400 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Corabia şi în creştere pe sectorul Tr. Măgurele – Tulcea.