Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul inferior al Oltului și cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, râul Prut, bazinele superioare ale Someșului, Mureșului, Arieșului, Jiului și Oltului și cursul mijlociu şi inferior al Siretului.  
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 29.03 – 30.03.2017 a fost în scădere, având  valoarea  de  6000 m3/s, situându-se sub media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Zimnicea şi Hârşova – Tulcea şi în creştere pe sectorul Giurgiu – Cernavodă.


Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 30.03– 31.03.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul inferior al Oltului și cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor, în general, slab prognozate sunt posibile pe unele râuri mici din nordul, centrul şi sudul țării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (5800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia – Giurgiu şi Brăila – Tulcea și în creștere pe sectorul Olteniţa – Vadu Oii.