Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.08.2017 ora 07.00
 
 
a) RÂURI
Debitele au fost în în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Bârlad, bazinele superioare ale Argeşului, Ialomiţei, Putnei, Trotuşului, Bistriţei, Moldovei şi râurile din Dobrogea unde au fost în scădere uşoară. 
Pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Argeşului, Ialomiţei, Putnei, Trotuşului, Bistriţei, Moldovei şi Siretului debitele au fost în creștere ușoară datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari în bazinul superior al Ialomiței și în bazinul mijlociu al Bârladului și mai mici pe unele râuri din bazinele Someșului, Crișului Negru, Crișului Repede, Mureșului, Jiului, Oltului, pe cursul superior al Crasnei și al Râului Doamnei, în bazinele Siretului (exceptând Trotușul și Buzăul) și Jijiei.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 29 – 30.08.2017 a fost în scădere, având valoarea de 3000 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Corabia şi Cernavodă – Tulcea şi în creştere pe sectorul Tr. Măgurele – Călăraşi.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 30.08 – 31.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare exceptând râurile din bazinele Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova şi bazinele superioare şi mijlocii ale Argeşului şi Ialomiţei unde vor fi în scădere uşoară.
Pe cursul mijlociu şi inferior al Siretului şi pe cursurile inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei debitele vor fi în creştere prin propagare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (2900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia – Zimnicea şi Hârşova – Tulcea şi în creştere pe sectorul Giurgiu – Cernavodă.