Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Moldova, Bistrița, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior al Prutului și cele din Dobrogea, unde au fost relativ staţionare.  
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Crișuri, Arieș, cursurile superioare ale Siretului şi Bistriţei, cursurile inferioare ale Begăi, Buzǎului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Bârlad, bazinul superior al Jijiei și pe unele râuri din bazinul Mureșului, Oltului și Argeșului superior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 29.09 – 30.09.2017 a fost în scădere, având valoarea  de 5400 m3/s,  peste  media multianuală a lunii septembrie  (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi pe sectorul Bechet – Corabia şi în creştere la Calafat şi pe sectorul Tr. Măgurele – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 30.09.2017 – 01.10.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Moldova, Bistrița, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior al Prutului și cele din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (5200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Tr. Măgurele şi în creştere pe sectorul Zimnicea – Tulcea