Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 31.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 31.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişuri, Mureş, Trotuş, Prut, Bârlad şi bazinul superior al Oltului unde au fost în scădere uşoară.
Pe râurile din bazinul Bistriţei şi izolat pe unele râuri din zonele montane, debitele au fost în creştere uşoară datorită precipitaţiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, râul Prut, bazinele superioare ale Someșului, Mureșului, Arieșului, Jiului și Oltului și cursul mijlociu şi inferior al Siretului. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 30.03 – 31.03.2017 a fost în scădere, având  valoarea  de  5800 m3/s, situându-se sub media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Călăraşi şi Isaccea – Tulcea şi în creştere pe sectorul Cernavodă – Galaţi.


Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 31.03– 01.04.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general în staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişuri, Mureş, Prut şi bazinul superior al Oltului unde vor fi în scădere uşoară.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (5600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia –  Vadu Oii și staţionare pe sectorul Brăila – Tulcea.