Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 31.07.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 31.07.2017 ora 07.00
 
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul inferior al Ialomiţei, unde au fost în creştere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Caraș, Nera, Cerna și Bârlad, unde au fost relativ staționare. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul hidrografic Ialomița şi pe cele din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe: Crasna, Barcău,Timiș, Bârzava, Bârlad, bazinul superior şi mijlociu al Prutului, pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș (Sălăuța, Șieu, Lonea, Fizeș, Lăpuș), Crișul Negru (Crișul Pietros, Valea Roșie, Holod, Teuz), Mureș (Luț,  Comlod, Iara, Târnave, Domald, Secaș, Râul Mare), Suceva şi Moldova..
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 30 – 31.07.2017 a fost în creştere, având valoarea de 3100 m3/s, situându-se sub  media  multianuală a lunii iulie (5350 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Giurgiu şi în scădere pe sectorul Olteniţa – Tulcea.
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 31.07 – 01.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Vedea și Bârlad, unde vor fi relativ staționare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (3300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creștere pe sectorul Gruia – Călărași şi în scădere ușoară pe sectorul Cernavodă – Tulcea.