Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 31.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 31.08.2017 ora 07.00
 
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Bistriţa, Trotuş, Putna, Bârlad, cursul superior al Prutului, cursurile inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea, unde au fost în scǎdere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe Teleorman, Sabar, bazinul superior al Ialomiței și mai mici pe unele râuri din bazinele Someșului, Mureșului, pe: Crasna, Crișul Negru, Crișul Repede, unii afluenţi ai Oltului, pe Râul Doamnei şi pe cursul Siretului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 30 – 31.08.2017 a fost în scădere, având valoarea de 2900 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Zimnicea şi în creştere pe sectorul Giurgiu –  Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 31.08 – 01.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele: Bistriţa, Trotuş,  Putna, cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea unde vor fi în scădere uşoară.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (2800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Zimnicea,  staţionare pe sectoarele Giurgiu – Olteniţa şi Vadu Oii – Tulcea şi în creştere pe sectorul Călăraşi – Hârşova.