Back

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 17.08.2017

Sursa: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor,  Bucureşti

Ziua/luna/anul:17.08.2017

Ora: 14:40

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Olt, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Covasna, Harghita și Brașov.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râuri mici  cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii Oltului aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte ac. Voila

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

 

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 17.08.2017 ora 14:50 – 17.08.2017 ora 21:00

 

             Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii Oltului aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte ac. Voila, județele Covasna, Harghita și Brașov.

 

        Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele inferioare ale râurilor Homorodul Mare și Homorodul Mic.

 

               În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Aprobat,

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA


News News

Announcements Announcements