Back

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 01.09.2021

Sursa: Institutul NaŢional de Hidrologie Şi Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 01.09.2021

Ora: 20:15

Numărul mesajului: 2

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Mureş, Sistemele de Gospodărire a Apelor:Alba

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior.

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 01.09.2021 ora 20:20 – 02.09.2021 ora 07:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior, judeţul Alba.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Arieş – bazin amonte S.H. Scărişoara.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

Intocmit,

Catalina PETRE

 

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA