Back

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 16.12.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 16.12.2017

Ora: 10:40

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Crişuri, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bihor.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru – bazin superior amonte S.H. Beiuş.

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 16.12.2017 ora 10:50 – 16.12.2017 ora 16:00

 

COD PORTOCALIU

          Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, cedӑrii apei din stratul de zӑpadӑ, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru – bazin superior amonte S.H. Beiuş, judeţul Bihor.

 

 

          In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Elena Anghel

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


News News

Announcements Announcements