Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.03.2018 ora 07.00 – 06.03.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde au fost în uşoară scădere.
Mici creşteri izolate de niveluri şi debite datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi evoluţiei formaţiunilor de gheaţă s-au înregistrat pe unele râuri din Maramureş, Crişana, Transilvania şi Moldova.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, nǎboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor, cu excepția unor râuri din Crișana și Banat, au fost în diminuare și restrângere, determinând în evoluţia lor variaţii de niveluri şi debite.
Curge năboi pe râurile la staţiile hidrometrice: Someș (sectorul Nepos-Beclean) și la Aciua, Mureș-Toplița şi la Gălăoia, Bistriţa (sectoarele Cârlibaba-Dorna Giumalău şi Broşteni-Frumosu), Neagra – Gura Negrii şi Prut – Rădăuţi Prut.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe Bârzava, în bazinul mijlociu şi inferior al Crasnei, bazinele inferioare ale Timișului și Argeșului și pe râurile din Dobrogea și mai mici (10-20% din normalele lunare) pe majoritatea râurilor din bazinele Jijia și Bârlad.
Se situează peste COTA DE ATENŢIE râul Urlui la staţia hidrometricǎ Furculeşti (150+3)-jud.TR.