Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.08.2020 ora 07.00 – 12.08.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Alb, Târnave, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, cursul mijlociu și inferior al Mureșului și cursul inferior al Prutului unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Crișul Negru, Arieș, bazinul superior al Mureșului debitele au fost în ușoară creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, iar pe cursul mijlociu al Someșului, pe cursul mijlociu și inferior al Crișului Alb și cursul inferior al Bârzavei, debitele au fost în creștere numai datorită propagării.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide s-au produs pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, din vestul și centrul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, mai însemnate cantitativ, căzute în interval.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul Prutului aval Ungheni și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Bârlad, Rm. Sărat, Jijia, pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior, unii afluenți ai râului Vedea (Cotmeana, Pârâul Câinelui) şi pe unii afluenți ai Argeșului (Vâlsan, Râul Doamnei, Dâmbovnic).
În interval au fost emise patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.