Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.12.2020 ora 07.00 – 12.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna, unde au fost în general staționare. Pe râurile din bazinul hidrografic al Jijiei, debitele au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, izolat pod de gheaţă) au fost în diminuare, restrângere și eliminare, fiind prezente pe cursurile superioare ale râurilor: Someșul Cald,  Mureș, Olt, Suceava, Moldova, Trotuş și în bazinul superior și mijlociu al Bistriţei.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Tur, Someșul Mic, Jiu, Argeş, Ialomiţa, pe cursurile superioare ale Mureșului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Bârlad, cursul inferior al Bistriței și pe afluenții Prutului.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice Sălătrucel-Berislăveşti (10+2) – jud. VL, Lotru-Valea lui Stan (165+7) – jud. VL și Teleajen-Moara Domnească (350+46) – jud. PH.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 63 din 10.12.2020.