Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.02.2018 ora 07.00 – 15.02.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Bârzava, Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Moldova, cele din Dobrogea, bazinele inferioare ale Timișului și Oltului și bazinul superior al Bistriței, în scădere pe cursurile inferioare ale râurilor: Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, unde au fost în scădere și relativ staționare pe celelalte râuri.
Creșteri mai însemnate de  niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri mici din sud-estul țării datorită precipitațiilor mai importante cantitativ căzute în interval.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită efectului combinat al precipitațiilor slabe căzute în interval și cedării apei din stratul de zăpadă s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Vișeului, Turului, Someșului, Lăpușului, Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului și zona de munte din județele Alba și Hunedoara.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice Domăneşti (400+25)-jud. SM (sector îndiguit) și Telița – Poșta Frecăței (100+11)-jud.TL.
În interval s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Crasna la s.h. Berveni (490+9)-jud.SM.
Formaţiunile de gheaţă (preponderent gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale Moldovei, Bistriţei şi în bazinele superioare ale Mureșului, Sucevei, Trotuşului, Prutului şi Jijiei s-au menţinut fǎrǎ modificǎri importante.
Curge năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice: Bistriţa-sector Cârlibaba-Frumosu, Cârlibaba-Cârlibaba, Neagra-Gura Negrii, Jijia-Dorohoi și Todireni, Sitna-Todireni.
Debitele se situează în general la valori peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crişuri, Mureș Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Prut, Bârlad, cursul superior al Siretului, bazinele superioare ale Crasnei și Barcăului, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului și Jiului, bazinul inferior al râului Bega, unde au valori cuprinse între 30-90% din acestea.