Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.06.2018 ora 07.00 – 22.06.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor cǎzute în interval şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Someşul Mic, Arieş, Argeş, Ialomiţa, Buzǎu, pe cursul superior şi mijlociu al Jiului, pe cursurile superioare ale Bârzavei, Sucevei, Putnei şi pe cursul mijlociu şi inferior al Oltului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Tur, Someşul Mare, Crasna, Târnave, Bega Veche, Timiş, Moldova, Bistriţa, Trotuş, cursurile superioare ale Mureşului, Oltului şi pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staţionare şi în scǎdere pe celelalte râuri. 
S-au înregistrat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu efect de inundaţii locale pe unele râuri din bazinul inferior al Oltului, ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval sub formă de aversă și mai însemnate cantitativ.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Arieş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Jiu, bazinul mijlociu şi inferior al Oltului şi pe râurile din Dobrogea.
În interval s-au situat peste:
COTA DE INUNDAŢIE: râurile la staţiile hidrometrice: Luncavăţ – Oteşani (190)-jud.VL şi Olteţ – Nistoreşti (160)-jud.GJ;
COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Tărâia – Polovragi (130+16)-jud.GJ, Pârâul Urşanilor – Horezu (250+11)-jud.VL şi Luncavăţ – Vaideeni (50)-jud.VL.
În interval au fost emise unsprezece ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate şi cinci AVERTIZǍRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare  ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ  nr. 36 din 21.06.2018.