Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.02.2018 ora 07.00 – 24.02.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând cursurile inferioare ale râurilor: Crișul Negru, Crișul Alb, Neajlov și Argeș, unde au fost în scădere ușoară.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor slabe, căzute în interval și cedării apei din stratul de zăpadă s-au înregistrat pe unele râuri mici din Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și Moldova.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente în bazinele superioare ale Mureșului și Oltului s-au menținut fără modificări importante, iar cele prezente pe afluenții Siretului (exceptând Bârladul) și ai Prutului au fost în extindere și intensificare.
Curge năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râul Bistrița sector Dorna Giumalău-Frumosu și  Neagra-Gura Negrii.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice:  Vedea, Ialomița, Buzău, Trotuș, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeşului, Moldovei, Sucevei, bazinele superioare ale Vișeului, Jiului și Bistriței, pe afluenții Oltului mijlociu și pe râurile din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.