Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.12.2019 ora 07.00 – 27.12.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile Moravița, Cerna, bazinele superioare ale Timișului și Bârzavei, cursurile inferioare ale Mureșului (sector Brănișca – Săvârșin), Begăi și Timișului, unde au fost în creştere ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Suceava, Bârlad, Prut, cele din Dobrogea, bazinele superioare ale Crișurilor și Arieșului, unde au fost relativ staționare.
Creșteri izolate de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor lichide slabe căzute în interval s-au mai înregistrat pe unele râuri mici din bazinul superior al Crișului Repede și bazinul inferior al Mureșului.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Olt, în bazinele superioare şi mijlocii ale Vișeului, Mureşului, Jiului şi Bistriţei și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe: Crișul Alb, Moraviţa, Bârlad, Jijia, cursul inferior al Bistriței și cursul superior al Tazlăului. 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.