Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.12.2022 ora 07.00 – 07.12.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someşului și cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişurilor şi Timișului, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile ușoare creșteri de debite pe unele râuri mici și zonele de deal și munte, mai ales pe cele din jumătatea de vest a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.10.2022 ora 07.00 – 03.10.2022 ora 07.00


Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, iar pe cursurile mijlocii și inferioare ale Crișurilor, Arieșului, Mureșului, Timișului și pe cursurile inferioare ale Târnavelor, Begăi, Timisului, Bârzavei, Carașului și Nerei, creșterile se vor datora numai propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Siret, Prut, pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare, iar pe celelalte vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri semnificative de niveluri și debite pe unele râuri mici din Maramureș și nordul Crișanei, datorită averselor, mai însemnate cantitativ, prognozate.
Este în vigoare Atenționarea Hidrologică nr 74 din 01.10.2022 până la ora 12:00.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri