Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.12.2022 ora 07.00 – 07.12.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someşului și cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişurilor şi Timișului, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile ușoare creșteri de debite pe unele râuri mici și zonele de deal și munte, mai ales pe cele din jumătatea de vest a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.09.2022 ora 07.00 – 04.09.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor, în curs, celor prognozate, însemnate cantitativ şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice:Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, afluenții Prutului și pe râurile din Dobrogea, iar pe cursul Mureșului, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Timișului, Oltului, Sucevei, Moldovei, Bistriței, Trotușului, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului și cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Arieșului, Târnavelor, Begăi, Bârzavei, Carașului, Nerei, Cernei și Jiului, creșterile vor fi numai datorită propagării.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi în general în scădere. 
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu atingerea și depășirea COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din Oltenia, Dobrogea și sudul Moldovei datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, însemnate cantitativ, prognozate.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ Nr. 61 din 02.09.2022 începând cu ora 12:00.
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri