Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.12.2022 ora 07.00 – 07.12.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someşului și cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişurilor şi Timișului, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile ușoare creșteri de debite pe unele râuri mici și zonele de deal și munte, mai ales pe cele din jumătatea de vest a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.10.2022 ora 07.00 – 04.10.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crișul Negru, Crișul Alb, bazinele superioare ale  Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, cursurile inferioare ale Someșului, Begăi, Timișului și cursul mijlociu și inferior al Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice Arieș, Târnave, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Begăi, Timișului, bazinele mijlocii și inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, bazinul superior al Mureșului, debitele vor fi în scădere și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri semnificative de niveluri și debite pe unele râuri mici, mai ales pe cele din nordul, vestul și centrul a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri