Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.11.2022 ora 07.00 – 28.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul inferior al Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 09.09.2022 ora 07.00 – 10.09.2022 ora 07.00

 

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, bazinele superioare ale Someșului Mare, Someșului Mic, Crișurilor, Arieșului și afluenților de dreapta ai Siretului, unde vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Prut (exceptând cursul superior unde vor fi în scădere), bazinele inferioare ale Argeșului, Ialomiței, bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor: Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, cursul Siretului și râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, mai ales pe cele din jumătatea de nord-vest a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 63 din 09.09.2022, începând cu ora 12:00.

 

 

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri