Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.12.2022 ora 07.00 – 07.12.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someşului și cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişurilor şi Timișului, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile ușoare creșteri de debite pe unele râuri mici și zonele de deal și munte, mai ales pe cele din jumătatea de vest a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 10.09.2022 ora 07.00 – 11.09.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând cursul inferior al Mureșului, unde vor fi în scădere și râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Prut, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Moldovei, Bârladului și bazinul inferior al Oltului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nordul, nord – vestul țării și zonele de munte din vestul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate prevăzute sub formă de aversă.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 64 din 10.09.2022, începând cu ora 12:00.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri