Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.11.2022 ora 07.00 – 28.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul inferior al Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.09.2022 ora 07.00 – 19.09.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor în curs, a celor prevăzute și propagării, exceptând râurile din bazinele superioare ale Moraviței, Bârzavei, Carașului, Nerei, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei și Trotușului, unde vor fi în scădere și râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, cele din Dobrogea,  bazinele inferioare ale Argeșului, Ialomiței, cursul mijlociu și inferior al Prutului și afluenții acestuia, unde vor fi relativ staționare.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, se pot înregistra pe unele râuri din Banat, Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, izolat sub formă de aversă. 
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Vl. Galbenă – Pietroasa Galbenă (125+30)-jud.BH, Crișul Pietros – Pietroasa (200+20)-jud.BH, Fântâna Galbenă – Stâna de Vale (50+40)-jud.BH, Iad – Leșu Amonte (150+10)-jud.BH și Arieș – Scărișoara (120+20)-jud.AB.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 69 din 18.09.2022, începând cu ora 12:00.
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri