Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.11.2022 ora 07.00 – 28.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul inferior al Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.09.2022 ora 07.00 – 20.09.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor în curs, a celor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău Crișuri, Mureș, Bega,  bazinele superioare ale Timișului și Oltului, iar pe cursul Siretului, cursurile mijlocii și inferioare ale Jiului, Sucevei, Bistriței (afluent al Siretului), cursurile inferioare ale Moldovei, Trotușului, Putnei, Rm. Sărat, creșterile se vor datora numai propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, bazinul inferior al Argeșului, Bârlad, pe afluenții Prutului și cursul mijlociu și inferior al acestuia, pe cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelalte vor fi în scădere.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, se pot înregistra pe unele râuri din nordul Banatului, Crișana, Maramureș și nordul Moldovei, ca urmare a precipitațiilor, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ, prognozate.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 70 din 19.09.2022, începând cu ora 12:00.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri