Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.12.2022 ora 07.00 – 07.12.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someşului și cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişurilor şi Timișului, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile ușoare creșteri de debite pe unele râuri mici și zonele de deal și munte, mai ales pe cele din jumătatea de vest a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.08.2022 ora 07.00 – 22.08.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, celor prognozate, cu caracter torenţial şi însemnate cantitativ, pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişuri, Arieş, Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiței şi bazinul mijlociu şi inferior al Oltului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare. 
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri mici din vestul şi sud-vestul țării, datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, prognozate.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 52 din 21.08.2022, începând cu ora 12:00.