Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.11.2022 ora 07.00 – 28.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul inferior al Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.08.2022 ora 07.00 – 25.08.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe cursurille mijlocii și inferioare ale râurilor: Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Siret, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, Bârlad și pe cursurile inferioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței. Pe celelalte râuri, debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul Jijiei,  cursul mijlociu și inferior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din nordul, vestul și centrul țării, datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, prognozate.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 55 din 24.08.2022, începând cu ora 12:00.