Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.11.2022 ora 07.00 – 28.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul inferior al Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 29.09.2022 ora 07.00 – 30.09.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general relativ staționare, exceptând cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului, unde vor fi în creștere ca urmare a propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna și bazinele superioare și mijlocii ale Someșului şi Mureșului, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele răuri din zona de deal şi munte, mai ales pe cele din nord-vestul și vestul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ şi propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri