Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.11.2022 ora 07.00 – 28.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul inferior al Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 30.08.2022 ora 07.00 – 31.08.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Suceava, Moldova, Bistrița (afluent al Siretului), Trotuș, bazinele superioare și mijlocii ale Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei, Cernei și bazinului superior al Jiului, iar pe celelalte vor fi în general staționare.
Se mai pot înregistra creșteri de debite și pe unele râuri mici din Transilvania și Oltenia datorită averselor prognozate.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu atingerea și depășirea COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din Maramureș, Crișana, Banat și Oltenia, datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, însemnate cantativ, prognozate.
Intră în vigoare Atenționarea Hidrologică Nr. 57 din 29.08.2022 începând cu ora 12:00.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri