Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.02.2020 ora 07.00 – 01.03.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând prima parte a intervalului când vor fi în creştere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, pe râurile din nordul, centrul și vestul țării.
  Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri, izolat năboi) existente pe râurile din zonele de munte din centrul și nord – estul țării, vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 01.08.2019 ora 07.00 – 07.08.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi, în general, în creştere începând cu râurile din vestul şi nordul ţării, ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, se pot înregistra în special în prima zi a intervalului pe unele râuri din nordul, centrul ţării şi zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ prognozate, izolat cu caracter torenţial.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, excptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare, fiind posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri aferente zonelor de deal și munte, ca urmare a precipitaţiilor   sub formă de aversă prognozate.

News News

Announcements Announcements