Prognoza medie durata rauri în intervalul 01.04.2020 ora 07.00 – 07.04.2020 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate (în prima parte a intervalului), cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În prima parte a intervalului de prognoză este posibil să apară formațiuni incipiente de gheață (gheață la maluri, năboi) pe unele râuri mici din zonele montane din nordul și centrul țării.


Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 01.08.2019 ora 07.00 – 07.08.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi, în general, în creştere începând cu râurile din vestul şi nordul ţării, ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, se pot înregistra în special în prima zi a intervalului pe unele râuri din nordul, centrul ţării şi zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ prognozate, izolat cu caracter torenţial.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, excptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare, fiind posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri aferente zonelor de deal și munte, ca urmare a precipitaţiilor   sub formă de aversă prognozate.

News News

Announcements Announcements