Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.07.2020 ora 07.00 – 11.06.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând unele râuri din sudul și estul țării, unde vor fi în scădere ușoară.
În a doua parte a intervalului debitele vor fi relativ staționare, fiind posibile creșteri de niveluri și debite, îndeosebi în zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri semnificative de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub forma de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, în special din nordul, nord – vestul și centrul țării.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.03.2019 ora 07.00 – 10.03.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând unele râuri mici, mai ales în prima parte a intervalului, din vestul, centrul și nordul țării unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață existente pe râurile din centrul și estul țării vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                 G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z - zapor, N – naboi
                 (*)-Valorile sunt influentate de acumularea Stanca Costesti

News News

Announcements Announcements