Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.02.2020 ora 07.00 – 01.03.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând prima parte a intervalului când vor fi în creştere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, pe râurile din nordul, centrul și vestul țării.
  Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri, izolat năboi) existente pe râurile din zonele de munte din centrul și nord – estul țării, vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2019 ora 07.00 – 11.07.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în general în scădere uşoară, exceptând unele râuri din sudul ţării, unii afluenţii Siretului şi ai  Prutului, unde vor fi în crestere, ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi propagării.
În partea a doua a intervalului de prognoză, debitele vor fi în general staţionare, fiind  posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri mici, în special din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate, cu precădere pe unele râurile din nordul, vestul, centrul și nord-estul țării, ca urmare a precipitaţiilor mai importante cantitativ prevăzute sub formă de aversă.

News News

Announcements Announcements