Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.07.2020 ora 07.00 – 13.06.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând unele râuri din sudul și estul țării, unde vor fi în scădere ușoară.
În a doua parte a intervalului debitele vor fi relativ staționare, fiind posibile creșteri de niveluri și debite, îndeosebi în zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri semnificative de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub forma de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, în special din nordul, nord – vestul și centrul țării.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.03.2019 ora 07.00 – 13.03.2019 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând afluenţii de dreapta ai Siretului şi râurile din bazinele superioare ale Mureşului, Târnavelor şi Oltului, unde vor fi în creştere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării şi cursurile inferioare ale râurilor mari din Crişana şi Banat, unde vor fi în creştere prin propagare.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în creştere începând din vestul ţării, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zapadă şi propagării, exceptând râurile din sud-estul ţării, unde vor fi relativ staţionare.
Formaţiunile de gheaţă prezente, izolat, în bazinele superioare ale Mureşului, Lotrului şi Bistriţei vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

News News

Announcements Announcements