Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.05.2019 ora 07.00 – 28.05.2019 ora 07.00

În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din vestul, nordul şi centrul ţării, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare, fiind posibile cresteri mai însemnate, de niveluri şi debite, pe unele râuri mici din zonele de munte din vestul, nordul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai importante cantitativ.


Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.03.2019 ora 07.00 – 13.03.2019 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând afluenţii de dreapta ai Siretului şi râurile din bazinele superioare ale Mureşului, Târnavelor şi Oltului, unde vor fi în creştere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării şi cursurile inferioare ale râurilor mari din Crişana şi Banat, unde vor fi în creştere prin propagare.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în creştere începând din vestul ţării, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zapadă şi propagării, exceptând râurile din sud-estul ţării, unde vor fi relativ staţionare.
Formaţiunile de gheaţă prezente, izolat, în bazinele superioare ale Mureşului, Lotrului şi Bistriţei vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

Announcements Announcements