Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.07.2019 ora 07.00 – 26.07.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare cu tendinţă de uşoară scădere.
Pe toată durata intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici aferente zonelor de deal și munte, cu precădere din vestul, nordul şi centrul țării, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, prognozate.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.03.2019 ora 07.00 – 13.03.2019 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând afluenţii de dreapta ai Siretului şi râurile din bazinele superioare ale Mureşului, Târnavelor şi Oltului, unde vor fi în creştere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării şi cursurile inferioare ale râurilor mari din Crişana şi Banat, unde vor fi în creştere prin propagare.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în creştere începând din vestul ţării, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zapadă şi propagării, exceptând râurile din sud-estul ţării, unde vor fi relativ staţionare.
Formaţiunile de gheaţă prezente, izolat, în bazinele superioare ale Mureşului, Lotrului şi Bistriţei vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.