Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.11.2019 ora 07.00 – 27.11.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, pe râurile din jumătatea de sud  a țării și din zonele de deal și munte și relativ staționare pe celelelte râuri.
În a doua parte a intervalului de prognoză, debitele vor fi relativ staționare, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din sudul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe toata durata intervalului de prognoză, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi de munte din centru, sudul şi vestul ţării, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 10.05.2019 ora 07.00 – 16.05.2019 ora 07.00

 
În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi propagării, exceptând unele râuri din estul şi sud-estul ţării, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, în special pe unele râuri din Banat, Crișana și Maramureș.
În restul intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor prognozate şi propagării, fiind posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, centrul, nordul ţării şi din zonele de munte.

News News

Announcements Announcements