Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2020 ora 07.00 – 12.06.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând unele râuri din sudul și estul țării, unde vor fi în scădere ușoară.
În a doua parte a intervalului debitele vor fi relativ staționare, fiind posibile creșteri de niveluri și debite, îndeosebi în zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri semnificative de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub forma de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, în special din nordul, nord – vestul și centrul țării.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 12.03.2019 ora 07.00 – 18.03.2019 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zapadă din zona de munte și propagării pe râurile din jumatatea de sud a țării și în general în scădere pe celelalte râuri.
În restul intervalului debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din jumădatea de vest a țării unde vor fi în creștere prin propagare.
Formaţiunile de gheaţă (predominant gheaţa la maluri) prezente izolat în bazinele superioare ale Mureşului, Bistriţei şi Lotrului,  vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare in primele două zile ale intervalului, apoi se vor menține fără modificări importante.
 
 
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z - zapor, N – naboi
                (*)-Valorile sunt influentate de acumularea Stanca Costesti

News News

Announcements Announcements