Prognoza medie durata rauri în intervalul 18.11.2018 ora 07.00 – 24.11.2018 ora 07.00

În prima jumătatea a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din bazinul Siretului unde vor fi în uşoară scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de sud a ţării, datorită precipitațiilor  prognozate.
În a doua jumătate a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creştere uşoară pe majoritatea râurilor ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Către sfârşitul  intervalului  este posibilă apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă (ace de gheaţă, gheaţă la mal) pe unele râuri mici din zonele montane.

 


Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.02.2018 ora 07.00 – 23.02.2018 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând prima jumătate a intervalului, când vor fi scădere pe râurile din sudul țării.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din vestul și sudul țării datorită efectului combinat al precipitaţiilor prognozate (slabe cantitativ), cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, izolat pod de gheaţă) prezente pe unele râuri din Transilvania şi Moldova se vor menţine fără modificări importante pe toată durata intervalului de prognoză.
 

News News