Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.11.2022 ora 07.00 – 28.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul inferior al Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.09.2022 ora 07.00 – 23.09.2022 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării. Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, toreți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și depășirea COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri mici din Banat, Bucovina și Maramureș, datorită precipitații sub formă de aversă, cu caracter torențial, însemnate cantitativ, prognozate.
Până la finalul intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte ca urmare a precipitațiilor prognozate.