Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.03.2021 ora 07.00 – 14.03.2021 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
În ultimele zile ale intervalului de prognoză sunt posibile creșteri de niveluri și debite ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe unele râuri din jumătatea de vest a tării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) prezente în bazinele superioare ale   Bistriței, Moldovei și pe unele râuri mici din zonele montane se vor menține fără modificări importante în prima parte a intervalului de prognoză, apoi vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.12.2020 ora 07.00 – 29.12.2020 ora 07.00

 
În prima parte a intervalului debitele vor fi în general în creştere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, începând din vestul țării, iar apoi vor fi în scădere până la sfârşitul intervalului, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creştere prin propagare.   
Formațiunile de gheață (gheață la maluri şi izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din bazinele superioare ale Mureșului, Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare și eliminare în prima parte a intervalului, apoi vor fi în intensificare și extindere, predominând curgerile de năboi pe râurile din zonele de munte.


News News